Відкрийте секрет смачної молодої картоплі!
Що може бути краще за молоду картоплю, тільки що викопану з городу? Аромат свіжої землі, сонячний день і свіже повітря… Просто відварити картоплю зможе кожен, але якщо знати декілька секретів, то блюдо стане справжнім шедевром!
Інгредієнти та підготовка
Для приготування смачного молодої картоплі вам знадобиться:
- Молода картопля
- Вершкове масло
- Сіль
- Лавровий лист
- Часник
- Кріп та петрушка
Картоплю потрібно промити. Якщо у вас дрібні та зовсім свіжі клубні, то достатньо залити їх водою та потерти жорсткою стороною кухонної губки — вони очистяться та стануть гладкими. Можна не чистити зовсім — тоненька шкірка надає особливий смак готовому блюду.
Секрети приготування
Викладайте картоплі в каструлю, заливайте водою, підсолюйте. Кладіть туди ж стебла зелені. Це перший секрет — для особливого аромату. Накрийте каструлю кришкою, ставте на сильний вогонь, доведіть до кипіння та дайте покипіти 5 хвилин. Потім нагрів зменшуйте та варіть картоплі ще 10-15 хвилин. За 1-2 хвилини до закінчення варки кладіть у каструлю лавровий лист. Це друга складова частина апетитного запаху.
Підготовка заправки
Як тільки поставили варитися картоплю, одразу готуйте заправку. Вершкове масло розтопіть (можна — у мікрохвильовці), зелень дрібно наріжте, часник (1-2 зубчика) подрібнюйте спеціальним пресом або на дрібній терці. У мисочку з розтопленим маслом кладіть сіль, подрібнену зелень, часник, перемішуйте. Ця заправка повинна трохи настоятися — поки вариться картопля.
Закінчення та подача
З готової картоплі одразу зливайте воду, приберіть коріння зелені та лавровий лист. Заливайте заправкою та акуратно перемішуйте, струшуючи каструлю. Готово!

FAQ
Якщо картопля не очищається від шкірки, то можна просто потерти її жорсткою стороною кухонної губки.
Молоду картоплю краще зберігати у прохолодному темному місці.











